Over ons

Historie

XITE2WORK is opgericht door een aantal professionals die al geruime tijd werkzaam zijn in de IT-branche. Regelmatig zien wij mensen stranden in hun carrière. Vaak lijkt de oorzaak hiervan bij de manager of het bedrijf te liggen. In werkelijkheid is er in vrijwel alle gevallen sprake van een verkeerde match tussen het de persoon en de functie. Daarentegen zien we ook veel succesvolle mensen en teams. Zij blijken vrijwel altijd een goede fit met hun rol te hebben waardoor zij meer plezier hebben in hun werk. In vrijwel alle gevallen komt dit omdat deze groep mensen authentieker is. Zij staan dichter bij zichzelf en weten waar ze goed in zijn. De managers en organisaties die mensen vanuit hun kracht durven te laten werken krijgen hoog gemotiveerde, succesvolle en loyale medewerkers. Medewerkers die vanuit hun kracht werken zijn zakelijk en privé vaak gelukkiger, en hebben minder snel last van een burn-out. Omdat persoonlijk en zakelijk geluk onze passie is hebben wij XITE2WORK opgericht. Wij helpen mensen om aan het begin van hun carrière hun kracht te ontdekken en dit als kompas te gebruiken voor hun gehele carrière.

Missie

XITE2WORK staat voor het gestructureerd vorm geven van functies en carrières omdat wij geloven dat iemand optimaal functioneert als hij of zij werk doet dat echt past.

Visie

XITE2WORK wil een productieve en langdurige samenwerking realiseren tussen organisaties en haar medewerkers. Want als je doet wat je leuk vindt ben je vrijwel altijd succesvol en blijf je langer gemotiveerd. En dat is goed voor iedereen.

Kernwaarden

Bij XITE2WORK staan wij met beide benen op de grond. Wij zeggen wat we doen en we doen onvoorwaardelijk wat we zeggen. Wij noemen dingen bij hun naam met respect voor ieders grenzen. Onze kernwaarden zijn ons dagelijks kompas.

N

Authenticiteit

N

Plezier

N

Recht door zee

N

Inzet

N

Passie

N

Samen

Wat we doen

XITE2WORK Academy

Ondersteunt organisaties in hun zoektocht naar jong IT talent.

XITE2WORK Interim

Ondersteunt organisaties bij het invullen van tijdelijke vacatures.

XITE2WORK HR

Ondersteunt organisaties bij specifieke HR vraagstukken

XITE2WORK heeft een uitgesproken visie op talent. Bij ons staat het individu altijd centraal omdat wij geloven dat mensen die iets doen wat echt bij ze past beter presteren, productiever zijn en loyaler zijn. Van iedereen die bij ons aan de slag gaat maken wij een persoonlijkheidsscan. Op basis van deze scan brengen wij in kaart wat van nature de sterke punten van iemand zijn en waar persoonlijke voorkeuren liggen. Alle informatie brengen wij samen in ons “Kompas” dat wij gebruiken om een werkomgeving voor iemand te zoeken die volledig past. Dit proces noemen wij “jobcrafting”, een functie voor iemand ontwerpen die echt past!

MVO beleid

Bij XITE2WORK hebben we voor een praktische benadering gekozen voor ons MVO beleid. Geen wollige verhalen of enorme beloftes maar een beperkt aantal concrete doelstellingen. Elk jaar herijken wij ons MVO beleid en iedere drie maanden evalueren wij de voortgang van de gemaakte afspraken. Voor 2019 hebben wij onderstaande afspraken met elkaar gemaakt om concreet invulling te geven aan ons MVO beleid:

  1. Wij reizen zo min mogelijk en gebruiken zoveel mogelijk moderne communicatiemiddelen zoals SKYPE en Videoconferencing.
  2. Ons wagenpark is uiterlijk in december 2022 volledig elektrisch.
  3. Wij organiseren 3 keer per jaar een  IT kennismakingssessie voor werkzoekenden HBO’ers en WO’ers.
  4. Wij reduceren het gebruik van plastic op structurele wijze.

Naast bovenstaande afspraken hebben we ook afgesproken om de bedrijven waar wij zaken mee doen zorgvuldig te selecteren. Wij doen alleen zaken met bedrijven die:

  1. Geen enkele associatie hebben met kinderarbeid.
  2. Niet gevestigd zijn in landen waar de mensenrechten worden geschonden.
  3. Een duidelijk en concreet MVO beleid hebben.

Neem contact met ons op

Meer weten over onze diensten? Wij vertellen je graag wat XITE2WORK kan betekenen voor jouw organisatie.

[[[["field5","contains","Opdrachtgever"]],[["show_fields","field4,field6"]],"and"],[[["field5","contains","Kandidaat"]],[["show_fields","field7,field8"]],"and"]]
1 Step 1
Ben je een
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right